Logo Huis voor de Kunst

Rein Pol

Bekijk als

Rein Pol (1949) genoot zijn opleiding aan de Academie Minerva, Groningen (1971 - 1976) en vestigde zich vanaf 1976 als beeldend kunstenaar met ateliers achtereenvolgens in Groningen en Stedum. Pol schildert figuratief, voornamelijk met olieverf op zeer uiteenlopende formaten. Hij wordt dan ook gerekend tot de groep der Noordelijke Figuratieven. Pol gaf les aan de Academie Minerva (1978 - 1992) en sinds 2008 is hij docent aan de Klassieke Academie.

De thema's die Pol uitwerkt, hebben vaak een licht ironische inslag. Muziek, treinen in een landschap, stillevens, zelfportretten en verwijzingen naar werk van collega's komen in zijn oeuvre langs.

Het werk van Pol wordt regelmatig geëxposeerd, bijvoorbeeld in De Weem, Westeremden (1997); Museum Van Lien, Fijnaart (2004); De Buitenplaats Eelde (2009-2010); Slot Zeist (2012) en Martinikerk Groningen (2015).

Daarnaast heeft Pol aan diverse groepstentoonstellingen deelgenomen, zoals de reizende tentoonstelling 'Reality Revisited' in de Verenigde Staten met De Zwiggelte Groep (begin jaren '80) en vanaf 1998 de jaarlijkse ORT exposities van Museum Møhlmann te Veenhuizen en Appingedam.
Sinds 2015 is werk van Rein Pol ook in Huis voor de Kunst te Veendam te bewonderen.

Voor meer info zie de website www.reinpol.nl

Op dit moment is er geen werk van deze kunstenaar beschikbaar

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard