Logo Huis voor de Kunst

Peter Brouwer

Bekijk als

Peter Brouwer (1935 - Utrecht - 2010) de schilder van de directe kleuren, woonde en werkte in Utrecht en heeft zijn opleiding gekregen op de Avondacademie en was een leerling van John Bévort, Laurens Tuinman, Cor van Diggelen, Henk Bellaard, een leraar van de Rijksacademie te Amsterdam en van zijn oom P. Brouwer. Tevens heeft hij veel geleerd van zijn vele studiereizen door Italië en Spanje en zijn exposities in New York en Duitsland.

Zijn schilderijen voeren de toeschouwer mee op een reis door de fantasiewereld van Peter Brouwer, een wereld waar Peter zijn ogen niet in zijn zak houdt en wordt geïnspireerd door zijn omgeving en de gebeurtenissen. Het is niet alleen de reflectie van de realiteit, maar ook zijn interpretatie van kleur en sfeer.

De vraag blijft echter of deze begaafde kunstschilder zijn talenten in zijn genen meekreeg of, gegeven de omstandigheden, zijn levensdoel toevallig langskwam. Peter heeft altijd zijn passie gestalte gegeven en dit kunnen wij bewonderen in zijn kunstwerken.

Op dit moment is er geen werk van deze kunstenaar beschikbaar

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard