Logo Huis voor de Kunst

Paul Boswijk

Bekijk als

Paul Boswijk (Arnhem 1959) genoot zijn opleiding van 1979 tot 1984 aan de ABK Minerva te Groningen. Sindsdien woont en werkt hij als beeldend kunstenaar in Groningen en vanaf 2008 geeft hij les aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst, eveneens in Groningen.

Het belangrijkste thema in de schilderijen van Paul is het licht. Of dit nu in brede banen door een raam naar binnen valt of gefilterd door bladeren op een gezicht schijnt. Interieurs, hotelkamers, café terrassen en de laatste jaren ook tuinen, landschappen en vooral ook in of bij het water zijn de omgevingen waar Pauls modellen zich bevinden, want ook altijd staan er mensen op zijn schilderijen. Het zijn geen portretten in de zin dat het uitsluitend om de afgebeelde persoon gaat maar het model vormt toch een wezenlijk onderdeel van het schilderij. Paul Boswijk schildert een beeld en tracht hier geen verhaal mee te vertellen. Symboliek, diepe betekenissen en hoge gedachten dienen bij hem niet gezocht te worden en hij is hiermee een echte realist. De laatste tijd werkt hij zoveel mogelijk nat-in-nat, waar eerder een meer gelaagde techniek werd gehanteerd. Dit om een direct en levendig resultaat te verkrijgen, zonder overigens teveel de vorm en suggestie uit het oog te verliezen.

Door de jaren heen Exposeerde Paul Boswijk in een groot aantal galerieën zoals Mokum (Amsterdam), Wiek XX (Groningen), Museum Møhlmann (Venhuizen,Appingedam), Zofier (Nieuweschoot), Galerie Den Andel en op beurzen als De KunstRai, PAN en Realisme. Naast het 'vrije' werk maakte hij veel portretten in opdracht voor organisaties als de KNMG, de gemeente Groningen, bedrijven en particulieren.

Op dit moment is er geen werk van deze kunstenaar beschikbaar

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard