Logo Huis voor de Kunst

Willem Weissenbruch

Bekijk als

Willem Weissenbruch (Den Haag 1864 - 1941 Aerdenhout) behoort tot de grote groep Hollandse landschapsschilders van omstreeks 1900 zoals Victor Bauffe, Theophile de Bock en anderen, die door hun onderwerpskeuze en stijl als de late vertegenwoordigers van de Haagse School kunnen worden gekarakteriseerd.

Voor Willem Weissenbruch, die de zoon was van de beroemde Haagse School schilder Jan Hendrik Weissenbruch, moet de polder als onderwerp van schilderijen en aquarellen hem met de paplepel zijn ingegoten. Immers, het was zijn vader J.H. die juist met deze landschappen - vaak onder indrukwekkende wolkenluchten - zijn belangrijke bijdrage aan de kunst van de Haagse School had geleverd.

Behalve landschappen schilderde Weissenbruch ook stads- en strandgezichten en stillevens. Hij was zijn loopbaan begonnen als decorschilder onder Johannes Stortenbeker. Daarna was hij leerling van Fridolin Becker aan de Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Weissenbruch was lid van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae in Amsterdam.

Op dit moment is er geen werk van deze kunstenaar beschikbaar

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard