Logo Huis voor de Kunst

Finn Pedersen

Bekijk als

Finn Pedersen werd geboren in 1944 op het eiland Bornholm (Denemarken). Reeds vroeg realiseerde hij zich dat schilderen zijn grootste ambitie was. Op twintigjarige leeftijd kwam hij via een aantal kunstenaars in contact met de abstracte kunst. In 1965 houdt hij zijn eerste tentoonstelling. Een jaar later neemt hij deel aan een groepstentoonstelling in de Court Gallery in Kopenhagen. Hier exposeren ook Asger Jorn, Karel Appel, Carl Henning Pedersen en een aantal andere COBRA-kunstenaars.

In 1968 wordt hij opgenomen in de psychiatrie. Twee jaar later wordt hij gevraagd om deel uit te maken van de "August 70" groep. Zijn artsen zien in dat schilderen de enige manier is om Pedersen terug gezond te laten worden en geven hun toestemming. Zijn schilderscarrière kan nu echt beginnen...

In 1981 ontmoet hij Jens Faunschow, die zijn schilderijen introduceert in de USA (San Francisco). De internationale doorbraak wordt een feit en zijn werken halen exuberant hoge bedragen. In 1982 trouwt hij met de Noord-Ierse Mary, die hem volop steunt en voor hem een bron van inspiratie wordt.

Op dit moment is er geen werk van deze kunstenaar beschikbaar

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard