Logo Huis voor de Kunst

Evert Moll

Bekijk als

Evert Moll (Voorburg 1878 - 1955 Den Haag) is vandaag de dag vooral bekend als schilder van de haven van Rotterdam. Dit is zijn geliefdste onderwerp dat hij gedurende zijn lange leven in talloze schilderijen van de bedrijvige Maas met schepen en ander verkeer vastlegde. Steevast is zijn stijl impressionistisch.

Moll werd geboren in Voorburg. Door zijn klasgenoot Albert Roelofs leerde hij al vroeg Willem Roelofs en Willem Maris kennen, die hem op basis van zijn natuurlijke talent stimuleerden ook schilder te worden. Naar de academie ging hij niet. Hij vormde zichzelf. Wel ontving hij van Maris en Roelofs regelmatig aanwijzingen. In de periode 1899 - 1905 was Moll achtereenvolgens in Parijs, in Duitsland en in Londen om visuele ervaringen op te doen. Vooral de ervaringen in Londen waren van grote betekenis. Hier zag hij de schilderijen van John Constable, Joseph Mallord William Turner en natuurlijk James McNeill Whistler. Na terugkomst vestigde hij zich in Rotterdam.

Vanaf het begin van zijn schildercarrière oogstte Moll veel succes. Later ook in Amerika en Canada. Hij was actief lid van kunstenaarsvereniging Pulchri Studio in Den Haag en exposeerde regelmatig. In zijn laatste jaren schilderde hij ook stillevens.

Op dit moment is er geen werk van deze kunstenaar beschikbaar

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard