Logo Huis voor de Kunst

Jacob Simon Hendrik Kever

Bekijk als

Jacob Simon Hendrik Kever (Amsterdam 1854 - 1922 Laren) behoort tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de Larense School. Zijn bekendheid dankt hij vandaag de dag vooral aan de talloze boereninterieurs in gedempt coloriet die stilistisch verwantschap vertonen met de schilderijen door Jozef Israëls en vooral Albert Neuhuys.

Kever kwam in 1887 naar Laren, eerst alleen tijdens het zomer seizoen. In de winter verbleef hij in Amsterdam. In 1905 vestigde hij zich permanent in het Gooi en betrok een huis tegenover Anton Mauve. Behalve in Laren, werkte Kever ook in Eemnes, in Blaricum, Nunspeet en in Brabant. Het was vooral Albert Neuhuys die Kever hierin stimuleerde en hem adviseerde om op verschillende plaatsen schilderkunstige motieven te verzamelen.

Kever werd aanvankelijk opgeleid als lithograaf, maar koos uiteindelijk voor een loopbaan als schilder. Op aanbeveling van Jozef Israëls ging Kever in de leer bij J.F. Greive. Later studeerde hij aan de Rijksacademie in Amsterdam en aan de Antwerpse academie, onder Charles Verlat. Hij was lid van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae in Amsterdam. Kever was ook een gerespecteerd aquarellist. Deze werken toonde hij bij de Hollandsche Teeken-Maatschappij. In zijn bloemstillevens toont hij zich doorgaans een groter colorist dan in zijn interieurs.

Op dit moment is er geen werk van deze kunstenaar beschikbaar

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard