Logo Huis voor de Kunst

Marinus Drulman

Bekijk als

Marinus Drulman (Amsterdam 1912 - 1977 Rotterdam), die zich bediende van het pseudoniem M. de Jongere, was een schilder van de Rotterdamse haven. Zoals zijn tijdgenoten Johan Hendrik Mastenbroek en Evert Moll, die zich ook op dit onderwerp toelegden, getuigt ook Drulman in zijn schilderijen en werken op papier van een grote interesse in de bedrijvigheid van de moderne haven.

Bij Drulman gaat het steevast om de grootsheid van het haven gebeuren met zijn talloze schepen, platbodems, cruiseschepen, kleine roeibootjes, traditionele driemasters, stoomschepen of haventaxi's, die allemaal samen voor een afwisselend beeld zorgen. Daarbij heeft Drulman steeds speciale aandacht voor de industriële architectuur van de haven, zoals kranen en grote pakhuizen.

Marinus Drulman studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam. Hoewel hij vooral bekend is geworden van zijn schilderijen van de Rotterdamse haven, schilderde hij ook bloemstillevens en dorpsgezichten. Hij was lid van de Rotterdamse kunstenaarssociëteit en maakte diverse studiereizen naar België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.

Op dit moment is er geen werk van deze kunstenaar beschikbaar

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard