Logo Huis voor de Kunst

Heinrich Hermanns

Bekijk als

Heinrich Hermanns (1862 - Düsseldorf - 1942) behoort tot de schilders van de zogenaamde Düsseldorfer Maler Schule. Deze aan de Academie in Düsseldorf opgeleide schilders, onder wie Oswald Achenbach, richtten zich vanaf 1870 steeds meer tot het naturalisme en impressionisme à la de Haagse School en het Frans impressionisme. Tegelijkertijd gingen deze schilders op zoek naar nieuwe schilderkunstige motieven waarmee zij in hun eigen land konden exposeren.

Hermanns had van 1883-1886 aan de Academie van Düsseldorf onder Eugen Dücker gestudeerd. Onder Dückers leiding keerde de Academie zich steeds meer naar het impressionisme. Daarom werd in 1890, onder andere door Hermanns, in Düsseldorf de zogenaamde Lucas-Club opgericht die het buiten schilderen propageerde.

Hermanns stelde voor het eerst tentoon in 1886. Vele exposities zouden volgen: in Dresden, München en Düsseldorf. In de laatste stad ontving hij een eervolle vermelding. In 1922 ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag werd hij geëerd met een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk in Wuppertal.

Op dit moment is er geen werk van deze kunstenaar beschikbaar

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard