Logo Huis voor de Kunst

Annemarie de Groot

Bekijk als

Annemarie de Groot (Assen 29 juli 1952) studeerde in 1978 af aan de academie Minerva in Groningen, en vervolgde haar opleiding aan de Oscar Kokoschka academie in Salzburg. Haar werk bevindt zich in verschillende collecties zoals de GasUnie, het Drenths Museum, Martini Plaza, Circustheater Scheveningen, Ely Lilli, diverse ziekenhuizen en bedrijven.
De schilderijen van Annemarie de Groot zijn composities van herkenbare motieven, vermengd met fantasie en jeugdherinneringen. Als onderwerp gebruikt zij onder andere het circus, opera thema's, naakt, dier en mens en soms het landschap. Aan het begin van haar carrière liet ze zich inspireren door musici die in haar atelier kwamen musiceren en poseren, en maakte ze voorstudies in concertzalen. Bekend werd ze ook om haar naakten die op grote doeken met brede verftoets werden geschilderd.

Een aantal jaren heeft ze geschilderd aan een serie schilderijen en werken op papier geïnspireerd door Afrikaanse maskers en symbolen, waarvan ze zelf een interessante collectie heeft opgebouwd. Met deze serie heeft ze een expositie in New York gehouden bij een galerie op Broadway.
Haar fascinatie voor het circus ontstond al in haar jeugd. Ieder jaar stond er een circus in haar buurt, en bijna dagelijks bracht zij, zolang het circus er was, tussen de olifanten, tijgers en circusmensen door.
Voor het Circustheater Carré in Amsterdam heeft zij affiches ontworpen die op grote billboards in de stad hingen. Ook ontwierp ze covers voor de programma boekjes, een grote expositie kwam er bij de Jaski Gallery in Amsterdam en in diverse galerieën in binnen- en buitenland.
De afgelopen jaren heeft ze gewerkt aan diverse thema's, zoals Die Zauberflõte van Mozart en Madame Butterfly van Puccini. Er hangt nu een groot drieluik met dit thema in het Martini Plaza theater in Groningen. Nieuw zijn de bronzen beelden die ze gemaakt heef met als thema Vrouwe Fortuna, de gelukbrengster.

Op dit moment is er geen werk van deze kunstenaar beschikbaar

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard