Logo Huis voor de Kunst

Piet van de Hoef

Bekijk als

Piet van de Hoef (1949) woont en werkt in Almelo. Gedurende 25 jaar was hij hier werkzaam als huisarts en ging daarna naar de Klassieke Academie in Groningen, waar hij na 5 jaar met de eerste lichting studenten afstudeerde. Sindsdien is hij als kunstenaar full-time aan het werk en exposeert zijn werk in een aantal galeries door het land.

Schilderen is voor hem een hulpmiddel om met waarnemen bezig te zijn.In zijn werk als huisarts was het al boeiend te zien hoe verschillend men de zogenaamde werkelijkheid kan waarnemen. Het is zo afhankelijk van welke "bril" men opheeft: Met welk gevoel men waarneemt, of je met doktersblik of met kunstenaarsogen kijkt etc. Het beeld dat bij een ieder op het netvlies valt, wordt vanuit het eigen beleven en vanuit de eigen geschiedenis, derhalve altijd op een persoonlijke wijze beleefd en weergegeven. Daarom is waarnemen en in beeld vertalen altijd een ontdekkingstocht of het nu het landschap, model, stilleven of portret betreft...De waarneming is dan ook altijd het uitgangspunt.

Veel van zijn werk is in het bezit van particulieren, onlangs kocht het Amsterdam Museum een Amsterdams stadsgezicht aan.


Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard